Általános Felhasználási Feltételek

Az alábbi feltételek és szabályok minden közvetlen és közvetítőkön keresztül érkező online, e-mailben beküldött és telefonos szolgáltatásra vonatkoznak. Cégünk weboldalának hozzáférése, böngészése, használata, valamint foglalás elvégzése esetén Ön elfogadja, hogy elolvasta és megértette az alábbi feltételeket és szabályokat (beleértve az adatvédelmi nyilatkozatot, és egyetért az azokban foglaltakkal. Az ÁFF a későbbiek során módosulhat, a weboldal használatára mindig a használat pillanatában megjelenített változat érvényes.

A weboldal tartalma és infrastruktúrája, valamint a rajta keresztül kínált online szállásfoglalási szolgáltatás (továbbiakban: "szolgáltatás") a Hotelstart Kft. (továbbiakban: "szallasvadasz.hu", "minket", "mi" vagy "miénk") tulajdonában, működtetésében és szolgáltatási körében van. Minden ott található szolgáltatás kizárólag az Ön személyes, nem kereskedelmi célú használatára biztosított, és az alább kifejtett feltételek és szabályok hatálya alá tartozik.

1. Szolgáltatások

A weboldalon keresztül a Hotelstart Kft. egy Internetes felhasználói felületet nyújt, amin keresztül minden ott szerepeltetett szállásadó cég meghirdetheti kiadó szobáit, melyeket a weboldal látogatói lefoglalhatnak. Amennyiben Ön szobafoglalást hajt végre a Hotelstart Kft. online rendszerén keresztül, illetve e-mailen vagy telefonon keresztül nyújtott segítségével, Ön egy közvetlen (jogilag kötelezett) szerződéses kapcsolatba lép a szállásadóval. Attól a pillanattól kezdve, hogy Ön lebonyolította szállásfoglalását, cégünk kizárólag közvetítői szerepet tölt be Ön és kiválasztott szálláshelye között, eljuttatva az Ön foglalási adatait szállásadójának, és egy visszaigazoló e-mailt küldve Önnek, a szálláshely nevében.

A weboldalon megjelenített összes információ a szálláshelyektől beszerzett adatokon alapul. A szállásadók hozzáférést kapnak extranet rendszerünkhöz, amin keresztül felelősségük teljes tudatában feltölthetik és frissíthetik áraikat, kiadó szobáikat és az egyéb információkat, melyek megjelennek internetes oldalunkon. Ezen adatok tekintetében kizárólag a szálláshelyek felelnek a weboldalon feltüntetett leíró információk (beleértve az árakat és a kiadó szobákat) pontosságáért, teljességéért és valódiságáért. A leíró információk egy csoportja, elsősorban a lekérssel értékesített csomagajánlatok, a Hotelstart Kft által kerül feltöltésre a weboldalra. Habár cégünk minden tőle telhetőt elkövet annak érdekében, hogy hibátlan szolgáltatást nyújtson, nem áll módunkban leellenőrizni, és nem tudjuk garantálni, hogy az összes megjelenített információ pontos, teljeskörű, és a valóságnak teljes mértékben megfelelő. Továbbá a Hotelstart Kft. nem vállal felelősséget az esetleges hibákért (megjelenési és elektronikus nyomdai hibákat is beleértve), megszakításokért (legyen szó weboldalunk vagy bármely szolgáltatásunk ideiglenes és/vagy részleges meghibásodásáról, javításáról, fejlesztéséről vagy karbantartásáról), pontatlan, félrevezető vagy valótlan adatokért, vagy az információk hiányos közléséért. Ami a tényleges minőséget, szolgáltatási szintet vagy rangsorolást illeti, weboldalunk nem szolgál és nem tekinthető egyetlen feltüntetett szálláshely javaslataként vagy jóváhagyásaként sem.

Szolgáltatásaink kizárólag személyes, nem kereskedelmi célokra használhatók fel. Ennek megfelelően a weboldalunkon feltüntetett tartalmak vagy információk, szoftverek, termékek és szolgáltatások újra eladása, deep-linkelése, felhasználása, másolása, monitorozása (például spider, scrape, stb.), feltüntetése, letöltése vagy sokszorosítása bármilyen kereskedelmi, illetve versenytársi tevékenységből vagy célból nem engedélyezett.

2. Árak

A weboldalunkon feltüntetett árak kiemelkedően versenyképesek. Az ott feltüntetett minden ár szobánként értendő, és hacsak ez nincs másképp kijelezve a weboldalon, tartalmazza az ÁFÁ-t és az egyéb adókat (ezen adók esetenként változhatnak).

Néhány esetben bizonyos szálláshelyek egyes szobatípusai alacsonyabb árakon foglalhatók le weboldalunkon, ezek a szállásadó által meghatározott ársávok esetleges megkötések és feltételek elfogadásával vehetők igénybe, melyek vonatkozhatnak például a lemondás lehetőségére vagy az előleg visszatérítésére. Kérjük, foglalása lebonyolítása előtt részletesen olvassa át a kiválasztott szobatípusra és ársávra vonatkozó esetleges feltételeket.

A weboldalon szereplő valutaváltó kizárólag tájékoztatásra alkalmas, nem tekinthető pontos és valós idejű megbízható adatnak; a tényleges átváltási árak eltérők lehetnek.

3. Titoktartás

A Hotelstart Kft. magas szintű etikai normákat alkalmaz és tiszteletben tartja az Ön személyes adatait. A törvény szerint a joghatóságok részére szükség esetén közzé kell tennünk a foglalók adatait, illetve a foglalási folyamat során megadott nevet, e-mail címet és bankkártya adatokat el kell juttatnunk a szállásadó részére - ezen eseteken kívül személyi adatokat az Ön beleegyezése nélkül semmilyen esetben sem szolgáltatjuk ki harmadik fél részére. Ugyanakkor fenntartjuk a jogot, hogy személyes adatait megosszuk társcégeinkkel, beleértve saját alkalmazottainkat és társcégeink alkalmazottait, valamint megbízható ügynökeinket és képviselőinket; mindezen személyek a mi engedélyünkkel férhetnek hozzá ezekhez az információkhoz.

4. Ingyenesség

Szolgáltatásunk ingyenesen vehető igénybe. Más közvetítőkkel ellentétben mi semmilyen költséget sem számolunk fel a foglalóknak szolgáltatásaink után, és a szobaárakhoz nem adunk hozzá semmilyen kiegészítő foglalási díjat. Bankkártyájáról mi semmilyen esetben nem fogunk levonni semmilyen pénzösszeget, Ön közvetlenül a szállásadónak fizet a lefoglalt szállásért.

5. Hitelkártya

Némely szállodáknak, foglaltságuk függvényében, az étkezés garanciájaként szükségük van a foglaló hitelkártyájának adataira; az általunk jelen esetben hitelkártyának nevezett fizetőeszköz elsősorban dombornyomott kártyát jelent, de bizonyos szállodák már akár az elektron típusú kártyát is elfogadják. Ennek érdekében a foglalók hitelkártya adatait eljuttatjuk a lefoglalt szálláshelyre, ahol a kártya érvényességét ellenőrizhetik (úgynevezett előauthorizációval, ami előzetes engedélyezés jelent). A kártyaadatok védelme és titkosítása érdekében "Secure Socket Layer (SSL)" technológiát alkalmazunk szolgáltatásainkhoz, mely jelenleg az Interneten keresztül történő hitekártya-információ küldésnek egyik legbiztonságosabb módja.

Felhívjuk a foglalók figyelmét, hogy bizonyos speciális ársávok vagy kedvezményes ajánlatok kiválasztása esetén a foglalás beérkezésekor, a szálláshely a hitelkártyát előzetesen ellenőrizheti vagy megterhelheti (néhány esetben visszatérítési lehetőség nélkül). Kérjük, hogy még a foglalás véglegesítése előtt, figyelmesen olvassa el az esetleges speciális fizetési, lemondási és meg nem jelenési feltételeket.

6. Lemondás

A szállásfoglalás során Ön kiválasztja a foglalásra vonatkozó (és a szálláshely által meghatározott) fizetési, lemondási és meg nem jelenési feltételeket, a foglalás véglegesítésével Ön elfogadja és egyetért ezekkel, és a szálláshely bármely további (végrehajtási) szabályaival, melyek az Ön foglalására vagy tartózkodására vonatkoznak ? beleértve a nyújtott szolgáltatásokat és/vagy a szállásadó által kínált termékeket (a szálláshely végrehajtási szabályait és feltételeit szállásadójától szerezheti be). Az egyes szállodák általános fizetési, lemondási és meg nem jelenési házirendjét megtekintheti weboldalunkon a foglalás lebonyolítása során, valamint a visszaigazoló e-mailben.

Amennyiben le szeretné mondani foglalását, kérjük, kattintson a visszaigazoló e-mailben található lemondó linkre, majd kövesse az ott található utasításokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a foglalás lemondása után, a szálláshely lemondási és meg nem jelenési feltételeinek megfelelően esetlegesen kötbért kell fizetnie. Továbbá felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos árak vagy különleges ajánlatok esetén egyáltalán nem lehet lemondást vagy módosítást végrehajtani. Kérjük, hogy még a foglalás véglegesítése előtt, figyelmesen olvassa el az esetleges speciális fizetési, lemondási és meg nem jelenési feltételeket.

7. További feltételek

Foglalása elvégzésével Ön hozzájárul, hogy közvetlenül a szálláshelyen tett tartózkodása után, anonim módon is kitölthető vendégértékelési kérdőívet küldjünk Önnek. A kérdőív kitöltésével Ön hozzájárul, hogy véleményét honlapunkra, az adott szálláshely adatlapján megjelenítsük, a szállás színvonalával és minőségével kapcsolatos tájékoztatás céljából, a jövőbeni foglalók részére. Cégünk fenntartja a vendégértékelések saját megfontolásból történő módosításának, eltávolításának és visszautasításának jogát. A vendégértékelés közvélemény kutatásokhoz hasonlóan működik, így nem vonja maga után további üzleti kínálat, meghívó vagy ösztönző ajánlat kiküldését. A foglalás elvégzése után kiküldött visszaigazoló e-mailen és a fent említett e-maileken kívül Ön semmilyen további felhívást, email-t vagy kapcsolatot nem fog tapasztalni cégünk részéről, hacsak Ön kifejezetten nem kérte azt.

8. Jogi nyilatkozat

Ezen szabályok és feltételek korlátozások tárgyát képezik, cégünk kizárólag olyan közvetlen károkért vállal felelősséget (akár egy adott, akár több, egymáshoz kapcsolódó esemény esetén), melyet Ön elszenvedett, kifizetett, vagy aminek Ön ki volt téve a mi szolgáltatásaink teljesítésének tulajdonítható hibából, melynek teljes összege az Ön foglalásának teljes összege ? ahogy az e-mailes visszaigazoláson is fel van tüntetve.

Emellett cégünk, tisztségviselőink, igazgatóink, alkalmazottaink, képviselőink, disztribútoraink, ügynökeink vagy bármely egyéb (az oldal és tartalmának létrehozásával, szponzorálásával és promóciójával foglalkozó) partnereink, nem vállalnak felelősséget (1) bármely büntető, különleges, közvetlen vagy közvetett veszteségért vagy kárért, bármely termelésveszteségért, profitveszteségért, bevételveszteségért, szerződésvesztésért, eszmei érték vagy hírnév veszteségéért vagy káráért, jogveszteségért, (2) bármely pontatlanságért vagy hiányosságért a leíró információkban (az árakat, kiadó szobákat és rangsorolásokat beleértve), melyet a szálláshely nyújtott honlapunk részére, (3) a szálláshely által nyújtott szolgáltatásokért vagy kínált termékekért, (4) bármely közvetlen, közvetett, következményekkel vagy büntetéssel járó károkért, veszteségért vagy költségért, melyet Ön szenvedett vagy Önnek kellett fizetnie weboldalunk használata vagy késedelme miatt vagy azzal kapcsolatban, illetve (5) bármely személyes sérülésért, halálesetért, anyagi kárért, vagy egyéb közvetlen, közvetett, különleges, következményekkel vagy büntetéssel járó károkért, veszteségekért vagy költségekért, melyet Ön elszenvedett vagy amiért fizetnie kellett, legyen szó törvényes cselekedetekről, hibákról, viszályokról, súlyos gondatlanságról, szándékos félrevezetésről, mulasztásokról, végrehajtás elmaradásáról, megtévesztésekről, kárról vagy szigorú kötelezettségről, melyek (teljes egészében vagy részben) a szálláshelynek tulajdoníthatók (személyzet, igazgatósági tagok, hivatalnokok, ügynökök, képviselők vagy társuló felek), beleértve bármely lemondást, túlfoglalást, sztrájkot, kényszerhelyzetet vagy bármely olyan eseményt, mely cégünk hatáskörén kívül esik.

9. Egyéb

Amennyiben nincs másképp meghatározva, a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges, illetve a honlapon található vagy általa alkalmazott szoftver és a weboldalon feltüntetett tartalmak, információk és anyagok szellemi tulajdonjoga (a szerzői jogokkal egyetemben) a Hotelstart Kft. tulajdonát képezik.

Ezen szabályok és feltételek, valamint szolgáltatásainkkal kapcsolatos eljárások a magyar törvények alapján lettek meghatározva és aszerint kezelendők. Ezen szabályokra és feltételekre, valamint szolgáltatásainkra vonatkozó bármely vitás kérdés kizárólag az illetékes hatáskörű bíróságokon tárgyalható meg Budapesten, Magyarországon.

Amennyiben a jelen szabályok és feltételek bármely rendelkezése érvénytelen, végrehajthatatlan vagy nem kötelező érvényű, vagy azzá válik, az összes többi rendelkezés továbbra is érvényben marad. Ilyen esetben az érvénytelen rendelkezés továbbra is alkalmazandó, amennyire csak a hatályos törvény megengedi. Ebben az esetben el kell fogadnia egy az érvénytelen, végrehajthatatlan vagy nem kötelező érvényű rendelkezéshez hasonló rendelkezést, amennyiben az a szabályok és feltételek szekcióban meghatározott tartalommal és célokkal összhangban áll.

10. Hotelstart Kft.

Minden szolgáltatást a Hotelstart Kft. nyújt, mely egy korlátozott felelősségű társaság, a magyar törvények alapján bejegyezve. Iroda: 1016 Budapest, Mészáros utca 66-68.

keresés
5 ok, hogy minket válassz

Alacsony árakon
Az oldalon feltüntetett árak nagyon kedvezőek, így pénzt takaríthatsz meg.

Több ezer szálláshely és csomagajánlat
Azért, hogy a maximális választék álljon rendelkezésedre.

Nincs foglalási díj
A kiválasztott szolgáltatásokon kívül semmilyen plusz költség nem terhel.

Évi 60000+ elégedett utazó
Ők már kipróbáltak minket, foglalj te is nálunk!

Elfogulatlan szállásértékelések
Valódi vendégek véleményei, hogy segítsenek a választásban.

Partnerünk


Az oldal a Szállásvadász csoport tagja.